Stappenplan woning samenstellen

Tot in detail bepalen hoe jouw huis eruit komt te zien. Een huis dat volledig voldoet aan jouw eisen en wensen, zowel qua type, de buitenkant én de indeling binnen. Met veel ruimte in én om het huis. Staat dit op jouw wensenlijst? 

Kies een kavel

Je hebt je verdiept in het plan, de omgeving, de buurt en je hebt je financiering laten checken. De woonstijl in het plan is precies wat je zoekt en je kunt het huis ook nog eens zelf samenstellen. Je weet het nu zeker! Hier wil je wonen. Kies de kavel van je voorkeur en stel je huis samen met de woningconfigurator.

Kavel kopen BPD specials

Huis samenstellen

De woningconfigurator werkt eenvoudig. Eerst bekijk je het kaveloverzicht. Op de kavelkaart is zichtbaar welke woningtypen op welke bouwnummers gebouwd kunnen worden. Als je een woning kiest, maak je deze vervolgens nog helemaal naar je eigen wens op maat. Wil je een erker of een veranda? Of wil je liever een andere indeling van de 1e verdieping? Klik, zie meteen hoe het huis eruit ziet en hoeveel het kost. Bekijk het voorbeeldfilmpje en zie meteen hoe het werkt.

BPD Specials huis samenstellen

Inschrijven

Je hebt de plek gevonden waar je wilt wonen en het huis helemaal naar jouw wensen samengesteld in de woningconfigurator. De brochure van jouw persoonlijke huis heb je ontvangen in je mailbox. Je weet dus ook wat het huis gaat kosten. Dit is het moment waarop je je kunt inschrijven op een kavel en de door jou gekozen woning.

Wachten

Het is nu wachten op het bericht dat de kavel met de woning aan jou is toegewezen. BPD wijst toe op basis van voorkeuren op het inschrijfformulier. Daarna hoor je van ons of jij je droom waar kunt maken.

Wel toegewezen

Gefeliciteerd! De kavel en de woning zijn aan jou toegewezen. Je hebt een optie! Tijdens deze optieperiode kan je je vragen stellen aan ons of de makelaar om een weloverwogen beslissing te nemen. Deze vragen kan je online stellen of tijdens een fysieke afspraak. Ben je al direct zeker van je zaak, dan kan je direct doorgaan met de koop. Wil je er toch vanaf zien dan kan dat kosteloos en zonder verplichtingen.

Niet toegewezen

Helaas, er waren meer kandidaten waardoor je geen optie hebt op de kavel en het huis. Maar je kans is nog niet helemaal verkeken. Jouw voorkeuren zijn bij ons bekend en je staat op een reservelijst. Op het moment dat iemand een optie niet verzilvert, nemen wij contact met jou op.

Afspraak en contract tekenen

Als de woning aan je is toegewezen, maak je een afspraak met de makelaar. Je bespreekt de grotere uitbreidingswensen en indelingsopties en samen met hem loop je de contracten voor de grondoverdracht en voor het huis door. Hij beantwoordt natuurlijk ook nog eventuele vragen. Na het zetten van jouw paraaf op alle pagina's en de handtekening op de laatste, is de laatste stap gezet!

Afspraak met de aannemer

Na het tekenen van de contracten bij de makelaar maak je een afspraak met de aannemer. Met hem bespreek je eventuele onderwerpen als de afwerkingen en de eventuele extra opties in de woning. Denk daarbij aan bijvoorbeeld installaties en zonwering.

image alt

Jouw droomhuis

Je huis is helemaal uniek en gepersonaliseerd! Terwijl je woning wordt gebouwd, kun je zelf vast gaan dromen over de inrichting van jouw zelf ontworpen huis!